top of page

Politika zasebnosti in piškotkov

Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov

 

Namen politike varstva osebnih podatkov je seznanitev uporabnikov spletne strani www.mojcamaver.com z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani Zavoda Valeo ter pravicami posameznikov na tem področju. Hkrati ta Politika dodatno pojasnjuje soglasje za obdelavo podatkov. Zavod Valeo se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani in drugih storitev. Zbrane osebne podatke bo uporabljal izključno za opravljanje svojih storitev.

 

Zbiranje osebnih podatkov

 

Z obiskom spletne strani, vzpostavitvijo kontakta, naročanjem storitev in prijavo na e-novice omogočite Zavodu Valeo, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Vrsta osebnih podatkov in njihova uporaba

 

Podatke uporabnikov zbiramo na naslednje načine:
– Neosebni podatki: podatke o napravi ali druge dnevniške podatke avtomatično pridobivamo ob uporabi spletne strani,
– Osebni podatki: podatke pridobivamo, če nam jih izrecno sporočite.

 

Posredovanje osebnih podatkov ni pogoj za uporabo spletne strani.

 

Neosebni podatki, ki jih avtomatično pridobivamo, ko uporabljate spletno stran, so anonimni podatki in ne posredujejo informacij o identiteti uporabnika.

 

Osebne podatke, ki jih pridobimo preko vzpostavitve stika, prijave na e-novice ali naročanjem storitev, zbiramo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali in na podlagi vašega soglasja. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

 

Za potrebe opravljanja storitev svetovanja in komunikacije zbiramo naslednje podatke:

  • Ime in priimek

  • E-naslov

  • Telefon

  • Potrditev soglasja

  • Druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce na spletni strani

 

Za pravilnost vnesenih podatkov s strani uporabnika, Zavod Valeo ne odgovarja.

 

Pravice posameznikov in shranjevanje podatkov

 

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa vaših osebnih podatkov, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. To storite tako, da nas s pisno izjavo (elektronska pošta) obvestite. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Osebne podatke, ki ste jih posredovali preko vzpostavitve stika, prijave na e-novice ali naročanjem storitev, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke hranimo v skladu z veljavno zakonodajo. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z nami.

 

Posredovanje osebnih podatkov


Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.

 

Politika piškotkov

 

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskate po spletni strani. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot prepoznavanje ob ponovnem obisku naše strani.

 

Spletna stran uporabljajo različne tipe piškotkov – obvezne in analitične

 

Obvezni piškotki - spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje in funkcionalnost strani. Med drugim omogočajo hitrejše delovanje strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov, zato jih tudi ni mogoče izklopiti.

Analitični piškotki - spletna stran uporablja analitične piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani preko Google Analytics. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledanih vsebin ter omogočajo ugotavljanje navad uporabnikov. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov. Spletna stran uporablja tudi piškotke, ki omogočajo sledenje informacij. Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo vsebine, ki bi bile za vas zanimive. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji. Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Instagram, Youtube, ipd.

Nastavitve piškotkov lahko prilagajate tukaj.

bottom of page