top of page

6.

E-svetovanje

Čeprav se spopadate z osebnimi stiskami in izzivi, ki jih sami ne zmorete ali ne znate rešiti, vam morda natrpan urnik in številne obveznosti, prevelika razdalja ali druge okoliščine onemogočajo osebno svetovanje v živo.

V takšnih primerih je e-svetovanje zelo priporočljiva in učinkovita rešitev. E-svetovanje izvajam preko telefona ali digitalnih aplikacij (Skype, Viber, WhatsApp, Messenger, Zoom). Najboljši so sistemi, ki omogočajo, da se med pogovorom slišimo in vidimo. V kolikor pa vam je odpiranje občutljivih in bolečih tem z vidnim stikom naporno in težko, vam telefonski pogovor nudi varno in intimno opcijo.

E-svetovanje je danes močno razširjena in strokovno priznana oblika nudenja psihološke intervencije, pomoči in podpore. Tudi tovrstna oblika svetovanja omogoča vzpostavitev pristnega, zaupnega in kontinuiranega (rednega tedenskega) svetovalnega odnosa ter učinkovito razreševanje težav ter doseganje željenih sprememb. Prednosti e-svetovanja so tudi fleksibilnost, lažje usklajevanje terminov in udobje lastne lokacije (dom, vikend, poslovna pot, itd.).

bottom of page